DE MABANI-PARTNER AAN HET WOORD: FASHIONDESIGNER JORDY WINDIS

In de herfst van vorig jaar startte Mabani een samenwerking met de jonge modeontwerper Jordy Windis (18). Dit gebeurde in het kader van Jordy’s tweede eigen fashionshow die plaatsvond in Affligem in november 2014. Mabani kwam in contact met de jonge designer die kledij ontwerpt voor onder meer zanger Christoff en diens zus Lindsay, via z’n buurvrouw, Mabani consulente Patricia. Mabani stelde juwelen ter beschikking van de modeshow en kwam zo onder de ogen van heel wat Vips uit de modewereld; deze eerste samenwerking smaakte evenwel naar meer en wordt vandaag verdergezet tot tevredenheid van beide partijen. Er is ook zicht op een uitgebreidere samenwerking in de nabije toekomst.

We hadden het met Jordy over de bloeiende samenwerking tussen Windis Fashion en Mabani.

JW_1

Jordy, hoe verliep die eerste samenwerking met Mabani?

“Via mijn buurvrouw Patricia, die consulente is voor Mabani, maakte ik in de herfst van 2014 kennis met juwelenmerk Mabani. Dit contact kwam als geroepen want ik was nog op zoek naar een tweede lijn van juwelen voor mijn fashionshow van november. Mabani paste perfect in het plaatje. Na de succesvolle modeshow bleef ik een Mabani juwelenkoffer ter beschikking hebben zodat ik mijn klanten juwelen kon blijven aanbieden als accessoire bij mijn kledingstukken. Al bij al vond ik onze eerste samenwerking zeker geslaagd en werd daar de kiem gelegd voor onze plannen van morgen.”

Hoe past Mabani bij de kledinglijn die je ontwerpt?

“Wat het merk Mabani betreft, zie ik heel wat analogieën met m’n eigen kledinglijn. Het zijn heel exclusieve juwelen die, ondanks de niet-commerciële uitstraling, hun weg naar een publiek van kenners vinden. Mabani staat voor kwaliteit en spreekt dames aan die op zoek zijn naar iets aparts en unieks. Bij Mabani zijn deze dames al jarenlang aan het juiste adres. Bovendien biedt Mabani de mogelijkheid om stukken op maat te laten ontwerpen zodat het juweel een gepersonaliseerd item wordt. Ik kan deze lijn doortrekken naar mijn eigen kledij waar ik ook kies voor het aparte, het exclusieve en unieke stukken op maat maak.”

jwportret

Hoe verloopt de samenwerking momenteel?

“Na mijn fashionshow in november heb ik dan een eerste kijketalage geopend in de Pieter van Aelst Gaanderij in Aalst. De fashionshow bracht mij geen windeieren en ik kreeg veel bestellingen voor originele ontwerpen en trouwjurken. Ook Mabani blijft z’n vaste stek bewaren bij Windis Fashion. Momenteel is Patricia elk weekend aanwezig bij Windis Fashion om juwelen aan de man en vrouw te brengen. En ook in de context van de winkel zien we dat vrouwen aangetrokken worden door het eigenzinnige, exclusieve en speciale karakter van de Mabani juwelen. De samenwerking gaat dus verder en kan mijns inziens naar de toekomst toe enkel uitbreiden.”

Hoe ziet u dan een uitgebreidere samenwerking naar de toekomst toe?

“In eerste instantie is het cruciaal dat Mabani met dezelfde ingesteldheid blijft doorgaan. Ik opteerde destijds voor het merk omwille van z’n niet-commerciële uitstraling en ik vind dat Mabani exclusief moet blijven en verder moet vernieuwen zonder toe te geven aan commerciële tendensen. Het merk heeft bewezen dat het met die niet-commerciële inslag niet alleen een trouw publiek kan aanspreken, maar ook dames die op het vlak van juwelen op zoek zijn naar een meerwaarde. Naar de toekomst toe wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de evolutie van het merk en, hoewel er nog geen concrete plannen zijn, tijd steken in het ontwerpen van een aantal exclusieve Mabani stukken. Ik denk dat Mabani en Windis Fashion elkaar zeker kunnen vinden op het vlak van innovatief en karaktervol juwelendesign. Ik kijk dan ook uit naar de toekomstige, creatieve invulling van onze samenwerking.”

JW_2

Leave a comment