DE MABANI-PARTNER AAN HET WOORD: FOTOGRAFE SELINA DE MAEYER

Fotografe Selina De Maeyer (27) heeft de foto’s genomen voor de meest recente collectiebrochure van Mabani. Net als Mabani, vaart Selina tegen de stroom in en weigert ze de trends in haar vakgebied zo maar blind te volgen. Met haar foto’s creëert ze een eigen, aparte wereld, en dat is ook wat Mabani doet met z’n unieke en ‘eigenzinnige’ juwelen, een wereld met een fragiel evenwicht tussen brute kracht en kwetsbaarheid.

Selina

We hadden met Selina een gesprek over haar fotowerk voor Mabani en over hoe zij, als creatieve geest, vindt dat een merk als Mabani in de toekomst moet evolueren.

Selina, hoe heb je het merk Mabani ervaren bij je fotowerk voor de vorige collectiebrochure?  “Wat mij onmiddellijk opviel aan Mabani, is het unieke karakter en de ‘zelfstandigheid’ van het merk. Mabani is een sterk merk en  neigt zelfs naar perfectionisme. Tijdens deze eerste shoot heb ik vooral het contrast tussen het sterke en het kwetsbare Mabani proberen vast te leggen. Alle Mabani juwelen dragen dit contrast in zich. Wat mij verder verraste aan het merk en de mensen die instaan voor z’n ontwikkeling, is de authenticiteit en de zorg waarmee alle details tot in de puntjes worden uitgewerkt. Omdat dit ook allemaal elementen zijn die mijzelf en mijn werk karakteriseren, heb ik mij enorm kunnen vereenzelvigen met het merk Mabani. Deze eerste, fijne opdracht voor Mabani ligt mij dan ook na aan het hart en ik kijk er met plezier naar uit om verdere jobs voor dit kwalitatieve, eigenzinnige merk in goede banen te leiden.”

08b

Hoe schat je de toekomst van het merk in? “Zoals ik het nu zie, kan een merk als Mabani enkel groeien in de toekomst. Het merk heeft alles om groot te worden. Het moet mijns inziens dan ook z’n aparte karakter blijven cultiveren. Mabani sieraden zijn juwelen voor vrouwen die sterk in het leven staan, die er goed willen uitzien en dit graag doen door middel van een unieke toets. Ik ervaar ook dat het Mabani team weet waar het mee bezig is en rotsvast gelooft in het potentieel van het merk. Dergelijke ingesteldheid kan op termijn enkel maar z’n vruchten afwerpen. En ik wil dolgraag mijn steentje aan die bloei bijdragen door de Mabani juwelen op een visuele manier tot hun recht te laten komen.”

groene oorbellen

Waar moet het merk op inzetten om meer visibiliteit te genereren? “Ik vind het bijzonder positief dat Mabani nu werk maakt van z’n aanwezigheid op een sociaal platform als Facebook. Het gevoel dat bestaat bij vrouwen dat ze authentiek en uniek zijn, wordt door het community-gevoel op Facebook enkel versterkt. Dat lijkt mij een logische stap. Omdat ik de dingen beroepshalve vaak vanuit visueel perspectief benader, zou ik Mabani ook aanbevelen om een Instagram account op te starten. Dit sociaal platform waarop foto’s en video’s worden gedeeld is volgens mij een uitstekend kanaal om zowel de zachte als de scherpe kantjes van de Mabani sieraden onder de aandacht te brengen.”

Insta

Heeft u nog ander specifiek advies voor Mabani? “Ik zou zeggen: doe vooral verder zoals je bezig bent. En wat misschien ook het verschil zou kunnen maken, is de samenwerking met een bekende kop. Een bekende man of vrouw die als ambassadeur fungeert voor het merk zou kunnen zorgen voor de extra visibiliteit dat Mabani mijns inziens nodig heeft voor z’n toekomst. Ik weet dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan, maar ik zou Mabani sowieso aanbevelen om al eens een selectie te maken van wie hiervoor in aanmerking kan komen. Voor de rest blijven geloven in wat je doet; dat zal uiteindelijk het beste resultaat geven. Op naar een eigenzinnige en authentieke, maar mooie toekomst, Mabani!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s