DE MABANI-CONSULENTE AAN HET WOORD: ELS BAERT

Els BAert

Els Baert (50) startte vijftien jaar geleden als consulente voor Mabani. Ze leerde het juwelenmerk kennen op een home party en was onmiddellijk verleid door het exclusieve en aparte karakter van de Mabani sieraden. Vandaag gelooft ze meer dan ooit in de toekomst van het originele, eigenzinnige juwelenmerk. Om aan die toekomst nog een grotere bijdrage te brengen, besliste ze in 2011 – in samenspraak met de directie van Mabani – om een deel van haar tijd te besteden aan het boeken van telefonische afspraken voor demonstraties en home party’s.

Hoe beleeft Els Mabani dag na dag? We hadden een leuke babbel met Els.

Els, waarom koos je er indertijd resoluut voor om Mabani consulente te worden?

“In 2000 maakte ik kennis met Mabani op een home party waarop ik was uitgenodigd. Wat mij opviel aan de sieraden was hun aparte, exclusieve karakter en de kwaliteit. Een juwelenverkoop via home party’s was in die tijd ook een zeldzaam gegeven. Het merk straalde kwaliteit en eigenzinnigheid uit, twee eigenschappen waar ik mij als individu en als vrouw 100% in kon vinden. Mabani consulente worden was in die tijd voor mij ook zeker een manier om van mijn passie mijn full-time job te maken. De keuze om resoluut voor Mabani te gaan, was dan ook snel genomen.”

coll19

Hoe is het merk geëvolueerd sinds 2000?

“Mabani heeft vooral verder werk gemaakt van kwaliteit en van z’n aparte look en stijl. Ook het cliënteel is zich meer bewust geworden van het feit dat hun Mabani sieraden bijdragen aan hun eigenzinnige look. We merken dan ook dat onze klanten altijd reikhalzend uitkijken naar de nieuwe collectie. Kwaliteit blijft ook een handelsmerk van Mabani. Die kwaliteit vertaalt zich in een duurdere prijs, maar de ambachtelijke productie en de exclusiviteit van de stukken staan hiertegenover. Ook het aantal home party’s groeit exponentieel. Zelf organiseer ik meer home party’s dan in mijn begindagen. Als organisatie wordt Mabani ook professioneler: het feit dat ik sinds 2011 twintig uren per week telefonische afspraken kan maken en de regelmatige inrichting van Mabani pop-up stores, zijn hier duidelijke voorbeelden van.”

Is uw contact met de klanten veranderd?

“Zoals ik al even aanhaalde, merk ik dat onze klanten zich vandaag meer bewust zijn van het aparte, het speciale van Mabani. Het is ook een cliënteel dat graag regelmatig verandert van sieraad, er wordt dan ook altijd vol spanning uitgekeken naar de nieuwe collectie. Onze klanten zijn zeker gevoelig voor de unieke stijl van Mabani, maar ook voor speciale acties. Op mijn home party’s pas ik nogal vaak een promotie toe, in die zin dat dames die minimum een aantal stukken aankopen, zich een extra juweeltje kunnen aanschaffen tegen verminderde prijs; een aanbieding die doorgaans mooie resultaten oplevert. Ten slotte zijn er nog andere redenen waarom ons cliënteel ons onveranderd trouw blijft: de zin voor kwaliteit en de liefde voor juwelen in massief zilver. Dit zijn ook onmiskenbaar troeven die onlosmakelijk met Mabani verbonden zijn.”

Mabani_bloem

Hoe ziet u Mabani evolueren in de toekomst?

“De markt voor juwelen zal er niet gemakkelijker op worden. Een tendens als online shoppen staat haaks tegenover ons home party concept. Ik denk dan ook dat Mabani hier op de één of andere manier een oplossing moet voor vinden en heb er alle vertrouwen in dat dit zal gebeuren. Verder ben ik ervan overtuigd dat de duidelijkere profilering van Mabani als merk dat staat voor unieke, kwalitatieve, duurzame en speciale sieraden ons geen windeieren zal leggen. Mabani’s toekomst ziet er in mijn ogen dan ook veelbelovend uit.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s